top of page
Jelena Slika (1).jpg

Jelena Hrvoj

vlasnica/književnica

2014. godine objavljuje prvi roman, psihološki triler „Štorka“ u privatnoj nakladi. Roman je ubrzo zadobio simpatije publike i kritike, te je 2017. godine dobio i drugo izdanje. 2016. godine objavljuje horor „Durgina kuća“. 2017. godine objavljuje nastavak psihološkog trilera „Štorka“ pod nazivom „Štorka Manifest“, a 2018. godine objavljuje jedan od svojih prvih napisanih romana, SF triler „Dedivinacija- Nacija psihoze“. Članica je „Hrvatsko zagorskog književnog društva“. Najnoviji roman, triler s primjesama horora „Drakona – Naslijeđe“ objavljuje 2020. godine, te zbirku kratkih priča "Lisina kora" 2021. godine.
Osim romana, Jelena piše kolumne za online časopis „Kvaka“ u kojemu je ujedno i jedan od urednika, objavljuje kratku prozu i poeziju na raznim portalima, te vodi satirični blog pod nazivom „Blogodakanje“. Osim pisanja Jelena se bavi ilustriranjem i slikanjem, te je do sada imala nekoliko samostalnih izložba slika, te je autorica ilustracija za zbirku poezije Dr. Cvjetka Leža pod nazivom „Dodir“ i romana "Pripovjedačica" Martine Frke Milotić.Naklada Cranium osnovana je 2021. godine i plod je dugogodišnjeg rada u nakladništvu vlasnice Jelene Hrvoj.

Nataša za page.jpg

Nataša Jalšovečki

lektorica

Jezičar ne po struci, ali po srcu. Od malena ima izražen interes prema knjigama i pisanoj riječi. I sama povremeno piše, no za sada nema objavljenih djela. Sa lekturom je počela iz hobija i iz usluge prijateljici, no ubrzo je otkrila da je to nešto u čemu istinski uživa. Izazov u kojem najviše uživa je uskladiti tekst sa gramatičkim normama, a pri tome potpuno poštivati i zadržati specifičan stil i izričaj koji obilježava svakog autora i čini ga jedinstvenim. 

Neki od autora sa kojima je do sada surađivala su : Barbara Mišković, Martina Arbanas, Aleksandra Martinović, Jelena Hrvoj, Ivanka Ferenčić Martinčić, te još nekolicina čije knjige su u procesu objave.

Nekoliko godina se bavila prevođenjem sa engleskog i njemačkog jezika.

Jelenina i njezina suradnja na različitim projektima traje

 već nekoliko godina, a njihov poslovni  odnos prožet je međusobnim povjerenjem i prijateljstvom.

Zatka za page.jpg

Zlatka Minđek

urednica

Zaljubljena u knjige otkad pamti. Kad više nije znala kud bi od silne ljubavi, otvorila je blog pod imenom Life&Socks. Dosad objavila desetke osvrta za knjige različitih žanrova, te surađivala s raznim izdavačima. Svoje dosadašnje steknuto znanje i ljubav, pretočit će u Naklada Cranium.
Kao beta čitateljica surađivala s: Jelena Hrvoj, Marilena Dužman, Ivanka Ferenčić Martinčić, Martina Frka Milotić, Elena Banaj, Maja Trbuha i nekoliko autorica za koje ćemo tek čuti.
Najviše je veseli otkrivati domaće autore u omiljenim žanrovima - Fantasy i SF, a pogotovo one još nepoznate.

bottom of page