top of page

Pravila korištenja

Uvjeti korištenja definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je Naklada Cranium, obrt za izdavanje knjiga, vl. Jelena Hrvoj 

PODACI O OBRTU

Naklada Cranium, obrt za izdavanje knjiga, vl. Jelena Hrvoj
Adresa: Marije Habulin 9, 49222 Poznanovec, Hrvatska
Upisan u obrtni registar
MBO: 98298291
OIB: 47747182012
E-mail adresa: nakladacranium@gmail.com
Banka: Privredna Banka Zagreb
IBAN: HR5323400091160655394

 

Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.
 

Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.nakladacranium.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.
 

Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.
 

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.nakladacranium.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
 

Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske ponude.
Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.nakladacranium.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.

 

Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.
 

Naklada Cranium, putem Internet trgovine omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

Cijene su izražene u Eurima te uključuju PDV.

 

Zaključno s kupnjom, vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Naklada Cranium zadržava pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, te pokretanje sniženje cijena i posebne akcije.

 

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive izvan EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.
Naklada Cranium zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

 

NARUDŽBE

Naklada Cranium zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.
Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

NAČINI PLAĆANJA

 

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN
 

Cijene artikala navedene su u valuti Euro, no cijene iznesene u Kunskoj valuti možete pronaći u opisu artikla.

Na kraju narudžbe sustav će vam generirati ponudu po kojoj uplaćujete. Vaše opcije bit će upalta putem PayPala ili generiranih podataka za uplatu.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva, PayPala ili opće uplatnice.
Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate Vašu narudžbu pakiramo i šaljemo.
Vaš račun za izvršenu kupovinu dostavit ćemo Vam u elektroničkom obliku na e-mail.

 

DOSTAVA

Odmah dostupne proizvode šaljemo na kiosk Tiska ili putem HP unutar tri radna dana od zaprimanja narudžbe, odnosno vidljivosti uplate punog iznosa na računu tvrtke.

Narudžba se šalje u roku od 5 radnih dana od datuma uplate na žiro račun.

Ukoliko se radi o narudžbi proizvoda koji trenutno nisu na zalihi i moraju se izraditi, rok se može povećati.

Naklada Cranium nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama, međunarodnim carinskim zadržavanjima pošiljke ili bilo kakvim drugim okolnostima van naše kontrole.

 

CIJENA DOSTAVE

 • Putem kioska Tiska: Kuverta 13kn ( 1 knjiga)

 • Putem kioska Tiska: Kutija S 18 kn (2-3 knjige manjeg formata)

 • Putem kioska Tiska: Kutija M 22kn (4 knjige i više)

 • Putem pošte: preporučeno 20 kn (do 2kg)

 • Putem pošte: paket 37kn (više od 2kg)

 • Putem pošte: pouzećem 30kn

 • Putem internacionalne pošiljke od 70/140 kn

 

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a nakladacranium.gmail.com odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Naklada Cranium da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca Naklada Cranium se obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Naklada Cranium ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

 

POVRAT ROBE

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na nakladacranium@gmail.com

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti , prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na nakladacranium@gmail.com ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

OBRAZAC O RASKIDANJU UGOVORA

Naklada Cranium prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na tehničke nedostatke proizvoda. Vremensko ograničenje za reklamaciju (uz predočenje računa) je 7 dana od primitka pošiljke, ukoliko proizvod nije oštećen od strane kupca. Ukoliko kupac iz subjektivnih razloga odluči ne preuzeti ili vratiti naručenu pošiljku, dužan je preuzeti trošak dostave i povrata proizvoda, a iznos troška naručenih proizvoda će mu biti vraćen na račun. Povrat sredstava biti će odrađen u roku 14 dana, nakon što Naklada Cranium provjeri i prihvati vraćene proizvode.

Troškove povrata robe snosi kupac. Kupac je dužan robu poslati natrag prodavaču na adresu: Naklada Cranium Marije Habulin 9 49222 Poznanovec, Hrvatska na siguran način uz koji će dobiti potvrdu o slanju pošiljke. Preporučeno je slanje preporučene pošiljke.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac za proizvod najkasnije u roku od 14 dana od primitka robe. Iznos naplaćene poštarine prodavač nije dužan vratiti.
Roba treba biti vraćena u izvornom stanju bez tragova korištenja, sa originalnom ambalažom i priloženim računom.

 

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte na nakladacranium@gmail.com

Pri tome molimo Vas da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku 5 dana od zaprimanja istog.

 

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

 

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama  www.nakladacranium.com su u vlasništvo tvrtke Naklada Cranium

Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati, objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla te kurirskim službama isključivo u svrhu izvršavanja dostave proizvoda. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Naklada Cranium obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Naklade Cranium i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Politika kolačića (cookies)

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li www.nakladacranium.hr koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju web kupovinu.

Kakve kolačiće koristi www.nakladacranium.com i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).

 • Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo vaše individualne podatke.

Ima li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže
  Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook. Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

 • Mjerenje posjećenosti
  www.nakladacranium.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google analytics.
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti na sljedećem linku: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

bottom of page